divendres, 28 de març del 2008

Ànimes bessones

No sé quan de temps feia que coincidien a l’hora de fer una pausa a mig matí, a la granja de la cantonada. Ambdues treballaven en dos despatxos propers de sectors molt diversos però amb funcions semblants. Tenien la mateixa edat però inquietuds diverses. Una era molt extravertida, l’altra més cerebral. Una aparentment molt sociable i oberta que connectava de seguida amb tothom, l’altra amb profunds problemes de relacions socials. Una tenia molts amics, l’altra confessava que no sabia conservar-los. Una tenia una família amplia, l’altra vivia en la incomunicació amb els seus progenitors. Una havia tingut moltes parelles, l’altre no.

Encara que els temes de conversa moltes vegades eren molt trivials, repetitius i poc edificants, ambdues, sense saber perquè, havien començat a apreciar aquella estoneta que compartien com un moment molt especial.

Un dia, de la forma més inesperada, ambdues es confessen i es donen compte que el centre de la seva vida gira al voltant de la mateixa distorsió. Allò que condiciona tots i cadascun dels seus pensaments, il·lusions, somnis, frustracions, actes i silencis. En aquell moment van sentir que s’havien trobat dues ànimes bessones. El moment d’intimitat va ser intens, emocionant i de comprensió total. Però desprès, com si només hagués estat la historia d’una nit. Les dues se separen.

El moment de lliurament total queda enrere i tornen a reprendre la rutina coneguda de pausa compartida amb un cafè amb llet, amb llet desnatada i de conversa sobre la falta de fred de l’hivern, l’última brusa comprada, l’última pel·lícula al cine i la trobada familiar del cap de setmana.

4 comentaris:

Josep B. ha dit...

Un relat preciòs. La vida sempre volta a l'entorn dels moments agradables que tenim, on fruim d'una companyia propera, d'una conversa trivial, sense pretensions.

I desprès tornem a la batalla, cercant objectius que ens decepcionen en assolir-los.

Anònim ha dit...

T'agraeixo moltíssim la teva opinió sobre el meu relat. De debó, tenint en compte l'experiència que tens, em fa molta il.lusió saber que l'has llegit. Salut

Josep B. ha dit...

Expeque?

Bufa! No pensava que us tingués tan entabanats! Ni de lluny!

Sóc tan amateur com tu, de fet no he publicat res, i feia molts anys que no escrivia res (des de la meva post-adolescència).

Les meves virtuds poden ser altres. Imaginacó? Sí, molta. Intel·ligència? voldria pensar que també. Experiència? no gaire, per no dir cap.

horabaixa ha dit...

Hola,
M'ha copsat. M'ha semblat reconeixer alguna pincellada de cadascuna d'elles. Costa tan a vegades obrir-se. Es tan bona la sensació un cop ho fas......
M'ha agradat això d'animes bessones.
Continuarà......