dimecres, 26 d’agost del 2009

LA SOLITUD


“…Els nombres primers són divisibles només per la unitat i per ells mateixos. S’estan al seu lloc en la infinita sèrie de nombres naturals, enclosos igual que tots entre dos més, però un pas més enllà respecte als altres. Són nombres suspectes i solitaris...

... entre els nombres primers n’hi ha alguns que encara són més especials. Els matemàtics els anomenen primers bessons ...: són parelles de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix tocar-se realment. Nombres com l’11 i el 13, com el 17 i el 19, el 41 i el 43.....”

En Mattia i l’Alice, els dos protagonistes d’aquesta novel·la són així: dos primers bessons. Sols, perduts, inadaptats, apartats de la manera de fer dels altres. Cadascú amb les seves obsessions. Cadascú amb una personal forma de canalitzar la pròpia por: l’Alice a través de l’anorèxia i en Mattia a través d’un trastorn que el porta a autolesionar-se compulsivament.

Cadascú veu en l’altra la seva pròpia solitud, tot intuint que junts estarien bé, prefereixen no renunciar a la pròpia existència construïda a base de por.

Fins al punt que la descoberta per part de l’Alicia de l’error en que es basa la personalitat d’en Mattia fa que no actuï per no destruir a l’altre i en conseqüència, la pròpia solitud.

3 comentaris:

horabaixa ha dit...

Hola Plugim,

Té bona pinta. El titòl molt curiós.

El tindré en compte.

Una abraçada

plugim constant ha dit...

Gracies per la teva fidelitat en visitar-me. T'ho agraeixo molt.

fanal blau ha dit...

El vaig llegir la setmana passada; vaig gaudir moltíssim de la lectura. Uns personatges molt ben descrits...i pinzellats amb les paraules.
M'agrada el nom del teu blog...
plugim constant. Sovint m'hi sento.